Digitaal

Pixformance, een nieuwe trend ?

De afgelopen jaren zijn er tal van ideeën geweest om diverse industrieën of aspecten te verbeteren: Zo had je Pokemon Go om kinderen meer de straat op te krijgen (of misschien wel geld te verdienen natuurlijk), had je smartwatches, robothulpjes in 2016 en natuurlijk Virtual Reality. Allen technologieën die behoorlijk zijn doorgebroken. Pixformance hoopt het volgende idee hieraan toe te voegen: De Pixformance Station.

De Pixformance Station is een apparaat dat eigenlijk fungeert als jouw personal trainer. Deze personal trainer is eigenlijk een soort spiegel die jou constant aanwijzingen geeft over de te volgen oefeningen. Maar ook over oefeningen die je momenteel doet. Zo ontvang je real-time feedback over hoe je de oefeningen uitvoert!

De Pixformance is een revolutie voor bijvoorbeeld de fysiotherapiesector, fysiotherapeuten kunnen bijvoorbeeld revaliderende cliënten autonoom aan het werk zetten. De Pixformance is natuurlijk volledig ingesteld op dit autonome trainen. Het apparaat bevat meer dan 100 verschillende oefeningen.

Een tweede voordeel is ook dat cliënten niet meer afhankelijk zijn van werktijden van een fysiotherapeut of personal trainer. Ze kunnen zelf hun training opstarten en beginnen met trainen.

Een ander voordeel van de Pixformance is dat personal trainers meer ROI kunnen gaan verkrijgen. Ze schaffen de Pixformance aan en kunnen dus ook cliënten vervolgens autonoom laten trainen. Meer omzet dus in minder tijd.

Daarnaast zou je, als sportschool zijnde, er ook voor kiezen om een circuittraining op te gaan zetten met diverse Pixformance apparaten. Je kunt zo leuke interactieve lessen gaan opzetten, die tevens volledig autonoom gevolgd kunnen worden. In principe zou je dit dus ook bij de grotere sportschoolketens, als een Basic Fit, straks kunnen gaan zien.

Kortom, de Pixformance is een revolutionair concept dat zeker toekomstperspectief heeft. Wij zien het wel gebeuren dat er straks een Pixformance staat in diverse sportscholen die iets willen doen met functionale training, autonoom trainen en nog veel meer. To be continued!