Gadgets

Wat kun je allemaal met een drone?

Altijd al graag een drone willen hebben? In deze blog kun je lezen wat je er allemaal mee kunt. En dat is nogal wat, drones worden door veel mensen als leuk hebben dingetje gebruikt. Maar je kunt drones ook heel praktisch inzetten, hierover later meer.

Wedstrijden

Dat drones leuk speelgoed zijn wisten we allemaal, maar dat je ze ook voor een heuse sport kunt gebruiken is niet bij iedereen bekend. De sport bestaat uit twee verschillende takken. Aan de ene kant heb je het stuntvliegen en aan de andere kant heb je het droneracen. Drones zijn namelijk supersnel en ontzettend wendbaar. Dit maakt de sport leuk natuurlijk.

Foto’s en filmpjes

Dat je foto’s en filmpjes met een drone kunt maken is bij het grote publiek wel bekend. Maar wist je dat er drones zijn die je uitrusten met je eigen drone? Je kunt bijvoorbeeld je eigen GoPro aansluiten op je drone. Dit gegeven vergt wel de nodige oefening. Het is namelijk heel lastig om een drone op hoge snelheid onder controlen te houden. Ga je er zelf mee aan de gang? Zorg dan dat je het op afgelegen terrein doet. Het is namelijk niet toegestaan om dit op de openbare weg te doen. Zorg er ook voor dat er geen sloot in de buurt is. Want elektronica en water gaan niet goed samen zoals we allemaal weten.

Verkennen

Drones worden tegenwoordig ook ingezet door overheden. Zo gebruikt defensie drones om gebieden in kaart te brengen en om bombardementen uit te voeren. De politie gebruikt drones bijvoorbeeld om grote menigtes vanuit de lucht in de gaten te houden. Zo kunnen ze precies zien hoe veel mensen waar zijn en zo grote rampen voorkomen.