Internetten

Mobiel breedband internet

Overal breedband internet, dat klinkt mooi! Echter is internetten op je mobiele telefoon nogsteeds duur en onhandig. De thuiscomputer is een stuk sneller, makkelijker én goedkoper. Volgens onderzoeksbureau Forrester komt er echter verandering in ons mobiele internet gebruik. In 2013 gebruikt volgens dit bureau 38% van de mensen internet op hun mobiel.

Volgens het onderzoeksbureau ligt het vooral aan de verkochte toestellen. breedband internet op je mobiele telefoon is vooral goed mogelijk met UMTS en HSDPA verbinding. Nu maken nog veel mensen gebruik van GPRS voor hun mobiele internet wat een stuk trager is.

Als telecombedrijven zorgen voor vaste tarieven voor mobiel internet, en zorgen voor een betere gebruikservaring zal het gebruik van mobiel internet toenemen. Steeds meer aanbieders hebben in Nederland gelukkig bundels voor onbeperkt mobiel internet. Zonder een dergelijke bundel betaal je je namelijk helemaal blauw.

In Nederland loopt mobiel internet echter nog een beetje achter op scandinavie, oostenrijk en de UK. In Japan maken ze het nog bonter, daar verkopen ze enkel nog telefoontoestellen met breedband internet voorzieningen.

mobiel internet