Internetten

Kabelinternet en adsl spitsproblemen

Wie opzoek is naar een snelle internetverbinding wil niet te maken krijgen met een trage verbinding op de drukke momenten op internet. In het verleden werd adsl internet gezien als de snellere variant in de spitsuren (19:00-23:00 uur ) op internet. Echter zijn er nieuwe ontwikkelingen die invloed hebben op keuze voor kabel of adsl internet.

Het kabel internet abonnement van aanbieden @home heeft de afgelopen jaren vaak het verweet gekregen traag te zijn in spitsuren. Echter blijkt uit onderzoek van Webwereld dat ook adsl aanbieders dergelijke fluctuaties kennen. andere kabelaanbieders zoals UPC kennen de fluctuaties in de snelheden bijvoorbeeld helemaal niet!

adsl 20mbEen belangrijk nieuw punt in de snelheden van kabelinternet en adsl internet is dat de maximale doorvoersnelheid van ADSL is bereikt. De maximale bandbreedte van adsl ligt ongeveer op 20mbps. De kabel heeft echter nog een uitbereidingsmogelijkheid in de aan te bieden bandbreedte. Dat geeft een voorsprong voor kabelinternet in de toekomst.

Kabelinternet zal dus qua snelheid meer te bieden hebben dan ADSL als we kijken naar de download snelheden. Echter wordt de drempel voor glasvezel internet steeds lager. Uiteraard kunnen kabelinternet en adsl niet op tegen de snelheden van glasvezel. Uiteindelijk zal adsl en kabelinternet een zelfde dood sterven als de analoge inbellijn en isdn-internet. De toekomst ligt in glasvezel.

De conclusie is dat u op de korte termijn weinig verschillen zult merken in prestaties van adsl en kabelinternet aanbieders. Aangezien ADSL veelal goedkoper is dan kabelinternet ligt hierin de beste prijs kwaliteit verhouding voor een snelle internetverbinding!